Bij de World Triathlon Cup Huatulco – veel topatleten lieten de race in Mexico overigens aan zich voorbij gaan en Nederlanders stonden niet aan de start – hebben de Spanjaard David Castro Fajardo en Mexicaanse Anahi Alvarez Corral zich tot winnaars gekroond.

Corral boekt daarmee dus een thuisoverwinning en die pakte ze met behoorlijk wat overmacht. Na 750 meter zwemmen, 20 kilometer fietsen en 5 kilometer hardlopen kwam de Mexicaanse in een tijd van 1:00:32 over de finish. 32 seconden later was het de Amerikaanse Gwen Jorgensen die het zilver pakte en daar weer acht seconden achter was het de Mexicaanse Mercedes Romero Orozco die derde werd. Achter Orozco waren de verschillen klein, want zij zorgde er voor dat Charlotte McShane (AUS) en Dominiki Jamnicky (CAN) op slechts één en vijf seconden het podium misten.

Ook bij de mannen stond er een Mexicaan op het podium, maar dan wel op het laagste treetje. De race werd gewonnen door Spanjaard David Castro Fajardo, die na 54:14 minuut over de finish kwam. Hij bleef één seconde voor de Canadees Tyler Mislawchuk en vier seconden voor Mexicaan Aram Michell Peneflor Moysen.