Daar sta je dan aan de start van Ironman 70.3 Indian Wells, tussen namen als – de uiteindelijke top drie – Lionel Sanders, Eric Lagerstrom en Miki Taagholt. Dat heeft Derk de Korver ongetwijfeld even gedacht toen hij gisteren aan zijn eerste race als pro begon. Die wedstrijd pakte voor hem niet uit zoals hij had gehoopt en uiteindelijk werd hij 26e, met ruim een half uur achterstand op winnaar Sanders.

,,Het hoogtepunt van mijn race”, plaatste De Korver na afloop onder een foto van een dixie. Bedoeld als een grapje, maar dat hij daar dus noodgedwongen tijd op had doorgebracht was wel duidelijk. Tijdens het lopen gebeurde dat. ,,Mijn zwemmen was oké, mijn fietsen prima.” Tijdens het lopen verloor De Korver dus kostbare minuten. ,,Maar gelukkig heb ik de finish gehaald en ben ik geen laatste geworden. Vanaf hier ga ik vooruit en omhoog. Bedankt voor alle support: dat betekent veel voor me.”

Terug naar zijn zwemonderdeel, dat De Korver zelf dus als ‘oké’ omschrijft. Lagerstrom kwam als eerste uit het water en zette een tijd van 23:39 minuut neer. De Korver volgde als 25e en had hier een achterstand van net geen zes minuten. Zijn fietsonderdeel was inderdaad sterk, want tijdens de negentig kilometer – die hij in 2:13:09 afwerkte – haalde hij meerdere pro’s in om uiteindelijk als twintigste in de wisselzone aan te komen.

Vanaf dat moment was het voorin de wedstrijd Lionel Sanders die de race begon te dicteren en bij alles en iedereen wegliep. Het was dan ook de Canadees – die volgende week ook al aan de start staat bij Challenge Daytona – die de race won in een tijd van 3:43:36 uur. Voor De Korver volgde dus een moeizamere halve marathon waarin hij uiteindelijk tijd en posities verloor. Uiteindelijk had hij 1:29:47 uur nodig voor het looponderdeel en finishte hij met een eindtijd van 4:17:31 als 26e. ,,De hele ervaring was overigens geweldig.”