Na een succesvol seizoen, waarin Daan de Groot onder andere Europees Kampioen Duathlon werd en brons pakte bij het WK Powerman Duathlon, genoot de atleet onlangs van een paar weken off-season. Inmiddels heeft hij de trainingen weer opgepakt en mogen we een week met hem meekijken. Let op: we hebben weinig atleten gezien die iedere dag een komische draai aan hun schema – of althans de beschrijving ervan – geven, maar De Groot doet het gewoon! We trappen af met zijn maandag.

Trainingsschema van de bewezen beste duatlon-coach van de afgelopen jaren: Peter Res. Deze week ga ik verder met rustig opbouwen na mijn zes weken durende off-season.

Maandag

Krachttraining (programma 1)

Programma geschreven door Cesar Beilo met tot de verbeelding sprekende oefeningen zoals de “lunge static hold rotatie” en de “goblet squat front hold accent ecc”. Belangrijkste oefeningen zijn de bench press en de hip thrust. Ik doe die krachttraining tijdens de lunchpauze in de sportschool bij mijn werk op de VU-campus.

Verder probeer ik op maandag zo lang mogelijk mijn hand in een bak ijswater te houden. Geïnspireerd op core stability trainingen: veel pijn, weinig trainingseffect!