Veel mensen zijn niet groot fan van de avondklok en dat geldt logischerwijs dus ook voor veel sporters. Een triatleet in Frankrijk maakte het echter wel erg bont, toen hij na het ingaan van de avondklok een rondje ging hardlopen, de politie tegenkwam en om te ontsnappen de Golf van Biskaje indook. Omdat het water slechts negen graden is en de agenten dachten dat de man mogelijk verdronken was, werd een reddingsoperatie opgestart. Tevergeefs, want de man was inmiddels zelf doodleuk naar huis teruggekeerd.

Volgens de politie begon de man direct te versnellen toen hij hen zag en rende hij al snel het zeewater in. Daar liep en zwom hij meer dan tweehonderd meter van de kust af. “Al snel konden we hem niet meer zien. Voor ons was hij dood.” De politie keek dan ook raar op toen ze twee uur later ineens door de vrouw van de triatleet werden gebeld met de mededeling dat haar man ‘gewoon’ was thuisgekomen. Op dat moment stond er net een reddingshelikopter op het punt de lucht in te gaan.

De man krijgt een avondklokboete van 135 euro en er wordt ondertussen gekeken of hij ook gestraft wordt voor zijn vluchtpoging. Daarnaast wordt gekeken of hij de kosten van de reddingsoperatie moet betalen.