Al jaren wachten investeerders in het kickstarter-project van iQsquare – dat ruim één miljoen euro ophaalde – op hun gewenste product: een powermeter. Door de tijd heen is het product al zoveel veranderd dat het oorspronkelijke plan van een innovatieve powermeter niet meer bestaat en het inmiddels dus om een ‘gewone’ wattagemeter gaat. Dat het idee achter het apparaat compleet veranderd is, vormt echter niet het voornaamste probleem. Het grootste probleem is namelijk dat mensen nog altijd niets hebben ontvangen en langzaamaan de hoop op lijken te geven ooit nog een powermeter van iQsquare te ontvangen. De reacties onder alle social media-berichten van het bedrijf zijn nog steeds vernietigend.

Toch poogt het bedrijf mensen weer een beetje hoop te geven met een mail die vandaag werd uitgestuurd: “We zijn nog steeds bezig om de productie te verplaatsen naar een nieuwe partner in China. Zoals we aangaven in de laatste update, verwachten we dat dit bedrijf alle processen op orde heeft in maart. Door alle stappen binnen het productieproces onder te brengen bij één partner, kunnen we sneller opschalen.”

Oplichtingszaak

Dat laatste is hard nodig, maar of het ook daadwerkelijk gaat gebeuren is nog maar de vraag na de vele valse beloftes die het bedrijf al eerder deed. Enkele maanden geleden werd iQsquare nog door DC Rainmaker in verband gebracht met een oplichtingszaak waarbij de meters voor slechts 35 euro werden verkocht, maar nooit werden geleverd. Of iQsquare hier ook daadwerkelijk achter zat, blijft de vraag.