Terwijl Stijn Jansen zich naar eigen zeggen enorm ontwikkelt op zijn fiets- en looponderdeel, blijft die groei bij het zwemmen achter. Geen wonder ook, want volgens de atleet heeft hij vrijwel geen mogelijkheid om ergens in het water te liggen en dus te trainen. “Mijn vraag is of iemand in de buurt van Enschede misschien een zwembad in de tuin heeft, iemand kent met een Endless Pool of een hotel kent met zwembad. Om mijn dromen te realiseren en mijn doelen te halen, heb ik echt zwemwater nodig.”

Volgens Jansen, die de oproep op Facebook plaatst, baalt hij ervan dat dit nodig is. “Maar ik word er een beetje wanhopig van en vind het heel erg jammer dat ik weinig hulp krijg van sommige instanties. Het grootste gedeelte van mijn concurrentie heeft momenteel zwemwater, maar ik krijg deze mogelijkheid niet aangeboden. Het dichtstbijzijnde open zwembad is 60 kilometer van Enschede en dit neemt heel erg veel tijd in beslag om er te komen”, aldus Jansen die geen beschikking over een auto heeft.

“Mijn progressie met hardlopen en fietsen is echt niet normaal meer en daar ben ik ontzettend tevreden over. Maar ik heb dus echt zwemwater nodig.”