Er werd vanwege slechte weersomstandigheden niet gezwommen tijdens Ironman 70.3 Gdynia, maar dat er alleen gefietst en gelopen hoefde te worden, is eigenlijk wel in het voordeel van Diede Diederiks. De Nederlandse atlete boekte in ieder geval een prachtige overwinning door de wedstrijd met grote marge op haar naam te schrijven.

Al meteen had Diederiks – in een wedstrijd met overigens maar vijf deelneemsters binnen het profveld – de leiding te pakken en na 56 kilometer op de fiets was haar voorsprong 1:20 minuut op de Deense Laura Madsen, terwijl de Poolse Marta Lagownik als derde volgde met ruim vijf minuten achterstand. In T2 was al duidelijk dat de strijd alleen tussen Diederiks en Madsen zou gaan – het verschil 1:34 minuut op dat moment – want de rest van het veld lag al minimaal negen minuten achter.

Wat volgde was eigenlijk een run zonder al te veel spanning voor Diederiks; haar voorsprong lang gestaag toe en liep op tot ruim vijf minuten. Diederiks won de race in 3:37:22. Wel opvallend was het dat Lagownik gigantisch hard liep (1:17 over de halve marathon, red.) waardoor ze toch Madsen inhaalde en tweede werd in een tijd van 3:42:47. Madsen werd derde in 3:44:19.

De mannenrace werd gewonnen door de Duitser Wilhelm Hirsch. Hij finishte na 3:15:06.