Hij won vorig jaar als Age Grouper onder andere Ironman Mallorca (in een verbluffende tijd van 8:16, red.) en een paar maanden later werd hij de snelste Nederlander op Kona, maar ook nu heeft Pim van Diemen weer van zich doen spreken: hij werd zojuist de overall AG winnaar bij Ironman 70.3 Duisburg. Bij de vrouwen finishten Anne Zijderveld en Kyra Meulenberg op een sterke vijfde en zesde plaats.

Van Diemen – die op 9 september tussen het profveld aan de start staat bij het EK Long Distance Challenge Almere-Amsterdam – racete vandaag dus tussen de Age Groupers en hij liet meteen zien dat hij in bloedvorm verkeert. Met een tijd van 3:44:50 uur was hij niet alleen de snelste binnen zijn leeftijdscategorie M30-34, maar was hij ook overall de sterkste atleet. Van Diemen zwom 24:53 minuut, fietste 1:56:44 en liep 1:17:16. Daarmee bleef de atleet, die dit seizoen ook uitkomt voor het AthleteSportsWorld Eredivisie-team, onder meer de Deen Lars Lomholt (3:47:51) en Duitser Max menzel (3:54:39) voor.

In de M18-24 categorie was er ook Nederlands succes: Sem Kroonen won die AG met een tijd van 3:54:53, terwijl Mitch Wismans er zevende werd in een tijd van 4:07:51. Jardy van den Heuvel werd derde in de M25-29 categorie en Stefan Timmermans vierde. Christiaan Zandbergen was goed voor een derde plaats in de M40-44 categorie en Jan Verbakel won de M50-54 categorie. Ton Elie en Dirk-Jan de Jong legden beslag op het goud en zilver binnen de M55-59 categorie en Henk van Laar werd tweede binnen de M60-64 AG.

Anne Zijderveld en Kyra Meulenberg werden bij de vrouwen overall vijfde en zesde. Zijderveld finishte in een tijd van 4:29:19 en won daarmee ook haar AG F40-44. Meulenberg, die in een tijd van 4:29:43 finishte en dus net achter Zijderveld zat, won ook haar leeftijdscategorie F25-29. Binnen de leeftijdscategorie F18-24 werd Annabel Wouters tweede, Cindy Brussé werd tweede binnen de F45-49 categorie en Annemieke Rademaker pakte de winst binnen de F55-59 categorie.