Het is een behoorlijke reis naar Zuid-Korea, maar echt iets opgeleverd heeft de trip naar Tongyeong niet voor Donald Hillebregt en Lotte Wilms. De twee Nederlanders finishten daar in de nacht van zaterdag op zondag (Nederlandse tijd, red.) namelijk allebei ver van de altijd zo gehoopte top twintig plaats. Sterker nog, met respectievelijk een 42e en 41e plaats eindigde zowel Hillebregt als Wilms niet binnen de top veertig.

Bij de mannen werd de Sprint gewonnen door de Amerikaanse Matthew McElroy, die daar 51:25 minuut voor nodig had. Ondanks dat er al tijdens het zwemmen een paar mannen vooruit waren, werden de echte verschillen pas gemaakt tijdens het lopen. Tot die tijd draaide Hillebregt dan ook nog prima mee in de race, maar in de afsluitende vijf kilometer kwam hij tekort. Zo liep winnaar McElroy de snelste looptijd van de dag – 14:41 minuut – maar had Hillebregt 16:04 minuut nodig om het looponderdeel af te werken. Uiteindelijk kwam Hillebregt na 52:53 minuut over de finish en daarmee werd hij dus 42e.

Bij de vrouwen ging de winst naar de Franse Sandra Dodet, die sowieso al een ijzersterk seizoen draait. Met een totaaltijd van 57:10 minuut gaf zij iedereen het nakijken.

Ten opzichte van deze koploopster verloor Wilms al tijdens het zwemmen een halve minuut, maar tijdens het fietsen werd dit verschil weer goedgemaakt. Wat volgde was echter een zware vijf kilometer voor de Nederlandse, die ze in 20:05 minuut afwerkte. Hiermee verloor ze zicht op een goede klassering – winnares Dodet liep de vijf kilometer in 16:54 minuut – en uiteindelijk finishte ze dan ook als 41e.

Vorig jaar eindigde Wilms nog als 26e in Zuid-Korea, Hillebregt werd toen 30e.