Na zijn vijfde plaats van vorige week bij de Africa Triathlon Cup Dakhla, hoopte Donald Hillebregt ook vandaag weer op een mooie prestatie; die kwam er bij de Asia Triathlon Cup Doha echter niet. “Overgeven, krampen: het enige dat ik vandaag kon doen was finishen.”

In Doha stond een Olympische race op het programma, maar daarin kwam Hillebregt niet verder dan de 25e plaats. In totaal gingen er 40 atleten van start. De wedstrijd werd gewonnen door Jawad Abdelmoula; de Marokkaan won vorige week ook al in Dakhla. Hij had 1:42:48 uur nodig voor de race en bleef de Brit Ben Dijkstra twintig seconden voor. Het brons ging naar Aoba Yasumatsu. De Japanner finishte 27 seconden achter de winnaar.

Hillebregt had 17:30 minuut nodig voor zijn zwemonderdeel, 53:19 minuut voor zijn fietsonderdeel en 37:02 minuut voor zijn run. Met een eindtijd van 1:48:41 uur kwam hij bijna zes minuten na de winnaar over de streep.