Naast de goede resultaten van Yvonne van Vlerken, Pleuni Hooijman en Evert Scheltinga bij de pro’s, deden ook de Age Groupers goede zaken bij Ironman Barcelona en Ironman Lanzarote 70.3 met twee zilveren en een bronzen medaille als resultaat.

Ironman Barcelona
Michael Krijnen veroverde een zilveren medaille in de Age Goup 45-49. Vanaf het begin meldde Krijnen zich vooraan in de wedstrijd en met een achterstand van slechts twee minuten kwam hij als vijfde het water uit. Tijdens het fietsonderdeel, waar hij slechts 4:52:07 voor nodig had, schoof Krijnen op naar de vierde plaats. Uiteindelijk kon hij de race afmaken met een marathon in 3:12:30, waarmee hij de tweede plaats veiligstelde. De klok zette hij stil op 9:08:16. In dezelfde Age Group werden ook goede klasseringen neergezet door Rohalt Bergsma, die 11e werd in een tijd van 9:41:35, en Erwin Hoekstra met een 13e plaats in 9:42:59.

Ook Jan Steur slaagde erin om, in de Age Group 60-64, op het podium te eindigen. Vanuit de achterhoede wist Steur tijdens zijn race langzaam naar voren te schuiven en na het fietsen had hij de derde positie in handen. Tijdens de marathon had hij al snel de tweede positie te pakken, maar de winnaar bleek net een maatje te groot. Steur werd tweede in een tijd van 10:59:15.

In de Age Group 55-59 eindigden maar liefst zes Nederlandse atleten binnen de top 20. De beste prestatie werd neergezet door Hans van Kampen, die het zwemmen zelfs als allersnelste van zijn categorie volbracht (59:28). Daarna werd het zaak om door zo min mogelijk atleten te worden ingehaald en uiteindelijk wist hij als 8e over de streep te komen in een tijd van 10:25:17. Niet ver daarachter was het Bert Vrieze die 10e werd in 10:28:46. Bram Coupens eindigde 12e in 10:42:52, Jan van Loenen werd 14e in 10:47:12 en Willem Kooijman werd 16e in 10:54:56.

Mark Muller viel net buiten de top 10, maar eindigde op een knappe 11e plaats in de Age Group 25-29. Met een vijfde positie na het zwemonderdeel zat Muller direct goed in de wedstrijd. Tot halverwege het fietsen wist hij die positie vast te houden, maar daarna moest hij zich toch wat terug laten zakken. Lange tijd streed Muller mee in de top 10, maar de marathon bleek net een paar kilometer te lang en uiteindelijk moest hij genoegen nemen met een 11e plaats in een scherpe tijd van 9:14:07.

In de Age Group 30-34 werd Jort van Zutphen 11e in een tijd van 9:21:20. Het zwemmen bleek niet zijn sterkste onderdeel en ook tijdens het fietsen kon hij nog niet het verschil maken. Dat gebeurde pas tijdens de marathon, die hij in 3:05:31 volbracht. Het lukte Van Zutphen om een heleboel atleten op te rapen, waardoor hij van een 37e plaats (na het fietsonderdeel) uiteindelijk nog bijna de top 10 wist binnen te dringen.

Neal Keijzer klokte met 9:20:56 een snellere tijd, maar in de Age Group 35-39 bracht hem dat niet verder dan de 13e plaats. Vanuit een 33e positie na het zwemmen kon Keijzer tijdens het fietsonderdeel oprukken naar een 18e plaats. Het looponderdeel volbracht hij in 3:19:21 en dat zorgde ervoor dat hij uiteindelijk ver voorin het veld op een 13e plaats eindigde.

Bij de vrouwen waren er wat minder Nederlandse deelnemers. De beste klassering werd behaald door Welmoed Meindertsma, die op een 8e plaats eindigde in de Age Group 45-49. Haar eindtijd bedroeg 11:32:43. De snelste Nederlandse dame was Lindsey van Uden die een tijd van 11:27:20 op de klok zette. Daarmee werd ze 17e in de Age Group 40-44. Ook Martine van Zalinge deed het niet onverdienstelijk met haar tijd van 11:45:43, wat haar een 12e plaats opleverde in de Age Group 25-29.

Ironman Lanzarote 70.3
Bij Ironman Lanzarote 70.3 leverde Laura van den Beucken een knappe prestatie door op het podium te eindigen in de Age Group 30-34. Bij het zwemmen zat Van den Beucken er niet direct voorin bij, maar tijdens het fietsen wist ze naar de vijfde plaats te schuiven. De halve marathon voltooide ze zelfs als snelste van haar Age Group (1:33:29) en op die manier wist ze de derde plaats veilig te stellen. De grens van 5 uur kon ze net niet doorbreken. Na 5:00:33 bereikte ze de finish, slechts één minuut na de nummer twee en twee minuten na de winnaar.