Hoewel het triathlonseizoen in Nederland zo goed als over is, worden in andere delen van de wereld nog allerlei wedstrijden georganiseerd. Afgelopen weekend werden er door Nederlandse Age Groupers weer een aantal medailles in de wacht gesleept.

Hits Palm Springs
In California deed Marcel Suurmond – gesteund door zijn vrouw Claudia, die we laatst nog spraken – mee aan de Hits Palm Springs, waar hij de overwinning pakte. Na een wat minder zwemonderdeel in ijskoud water kreeg Suurmond op de fiets de koppositie in handen en vanaf dat moment soleerde hij de Long Distance race. Hoewel Suurmond zelf had gehoopt op een tijd rond de 9 uur, kwam hij uiteindelijk uit op +/- 9:22 (de officiële uitslag is nog niet bekend).

Ironman Western Australia
Bij de Ironman Western Australia werd zowel een hele als halve triathlon afgewerkt. Op de halve afstand veroverde Rob Pouw een bronzen medaille in de Age Group M30-34. Met een achterstand van drie minuten op de leider in de wedstrijd kwam Pouw als 16e van zijn Age Group uit het water, maar op de fiets kon hij al snel naar voren schuiven. Als 5e begon hij aan het looponderdeel en met een sterke halve marathon van 1:24:31 wist hij een podiumplaats te bemachtigen. Zijn eindtijd werd 4:18:43.

In de Age Goup M45-49 eindigde Jeroen Nieuwkoop op een 22e plaats. Gedurende de wedstrijd kon hij steeds verder naar voren schuiven tot hij uiteindelijk na 5:10:50 als 22e over de finish kwam.

Slechts een minuut later kwam Milou Smeets over de finish, die 6e werd in de Age Group F30-34. Na het zwemmen lag ze in 16e positie en op de fiets wist ze op te schuiven tot de 8e plaats. Met een halve marathon van 1:48:33 kon ze nog eens twee plaatsen naar voren schuiven, waardoor ze na 5:11:51 als 6e van haar Age Group over de finish kwam.

De beste Nederlander op de lange afstand was Sjoerd Algera, die in de Age Group M30-34 op een 8e plaats eindigde. Na het zwemmen viel Algera nog net buiten de top 10, maar op de fiets en tijdens het lopen liet hij zien daar toch thuis te horen. Na 9:30:31 kwam Algera als 8e van zijn Age Group over de finish.

Ironman South America Championship
Bij het Zuid Amerikaans Ironman kampioenschap in de Argentijnse stad Mar del Plata behaalde Dennis van der Meer een zilveren medaille in de Age Group M55-59. Na het zwemonderdeel, dat vanwege de temperatuur drastisch werd ingekort, kwam hij na 29:05 minuten als 10e van zijn Age Group uit het water en kon de inhaalslag beginnen. Een sterk fietsonderdeel zorgde ervoor dat hij als tweede de wissel naar het lopen kon maken en een marathon van 3:37:05 was genoeg om die positie vast te houden en na 9:42:43 als tweede van de Age Group M55-59 over de finish te komen.

De andere Nederlander die zich in Argentinië aan de hele afstand waagde, was Eric Paul Sistermans, die 12:23:01 op de klok zette en daarmee een 124e plaats behaalde in de Age Group M40-44.

Ironman 70.3 Cartagena
In Colombia ging een viertal Nederlanders van start bij Ironman 70.3 Cartagena. De beste klassering werd behaald door Ernst Woerlee, die net buiten de top 10 viel in de Age Group M55-59. Na het zwemmen verliet Woerlee in tweede positie het water, maar na het fietsen bezette hij de twaalfde plaats. Tijdens de halve marathon kon hij nog één plaats opschuiven, waardoor hij na 5:53:49 als 11e over de eindstreep kwam.

In de Age Group M30-34 eindigde Sjors Jasperse na 5:33:31 als 78e. Leen van der Maas behaalde in dezelfde Age Group een 126e plaats in een tijd van 5:52:39. Robbert Pronk werd 191e in de Age Group M40-44 in 6:35:28.