Lange afstands duatleten Ann Schoot Uiterkamp en Daan de Groot pakten vandaag allebei een mooie overwinning tijdens de Powerman Portugal duathlon, die plaatsvond in Mafra. Over een afstand van tien kilometer lopen, zestig kilometer fietsen en nog eens tien kilometer lopen, lieten zij de concurrentie achter zich om vervolgens als winnaars het finishlint boven hun hoofd te mogen tillen.

Tijdens het laatste looponderdeel moest De Groot daar nog wel hard voor werken, want de Belgische Seppe Odeyn kwam na het fietsen sterk opzetten. Het kwam uiteindelijk zelfs aan op een sprintfinish waarbij De Groot dus aan het langste eind trok. Op zo’n twintig meter afstand van Odeyn passeerde hij de streep als eerste. Odeyn – die in 2020 de wedstrijd won, De Groot finishte dat jaar niet vanwege een valpartij – werd dus tweede en de derde plaats ging naar de Duitse Dominik Sowieja.

Net als De Groot ging Schoot Uiterkamp al tijdens het fietsen sterk aan de leiding. Tijdens het lopen wist ze haar koppositie knap te handhaven en dus was het ook bij de dames een Nederlandse die zegevierde. Met de Belgische Lotte Claes en de Portugese Raquel Rocha – die respectievelijk tweede en derde werden – was het podium compleet. Vorig jaar nam Schoot Uiterkamp ook deel aan de Powerman Portugal in Mafra, toen won ze het brons.

Schoot Uiterkamp net na de finish. (Foto: Facebook Powerman Portugal)