Afgelopen weekend werd Frederic Funk derde bij The Championship en zoals verwacht werd de Duitser de snelste fietser van de dag. Hij fietste de 87.6 kilometer in een tijd van 1:51:13 en dat leverde duizelingwekkende statistieken op.

Allereerst komt zijn tijd neer op een gemiddelde snelheid van 47.3 kilometer per uur. In totaal trapte Funk 312 watt gemiddeld, 320 Watt Normalized Power. Dat deed hij met een gemiddelde omwentelingssnelheid van 81 per minuut en zijn hartslag was gemiddeld 162. Daarnaast grapt Funk – die na een race altijd volledige inzage in zijn waardes geeft – nog over de 29 hoogtemeters in het parcours. “We moesten twee keer een brug over.”

Opvallend genoeg is Funk nog steeds niet volledig tevreden met zijn fietsprestatie. “Ik kan nog beter en al na tien kilometer had ik last van mijn rug, dus de kracht die dat kostte, was ik kwijt in de benen. Dat is iets waar ik aan moet werken. Wel ben ik heel erg blij met de snelheid/kracht-ratio want uiteindelijk telt de snelheid en niet de kracht.”