Eerder kondigde EDOsports al aan binnenkort met mooi atleten nieuws te komen en inmiddels is bekend om wie het gaat: Youri Keulen en Donald Hillebregt komen het team uit Limburg versterken. “Mijn doel ligt natuurlijk niet in Nederland, maar áls ik hier race, wil ik wel een goed team hebben. Dat is één van de redenen waarom ik dit heel leuk vind”, aldus Hillebregt in een eerste reactie.

Hillebregt heeft zijn focus nog steeds volledig gericht op de Olympische Spelen en daarna de wereldranking, maar op de derde plaats vindt hij racen in Nederland – wanneer dat binnen zijn wedstrijdagenda past – ook heel belangrijk. “Vanuit het team wordt het nog niet uitgesproken dat we kampioen willen worden, maar voor mezelf heb ik wel gezegd dat ik bij EDOsports kom om te domineren. Of dat ook gaat lukken is natuurlijk een tweede, maar dat we een bizar sterk team hebben, is wel duidelijk.” De kansen voor EDOsports lijken dit jaar sowieso groter dan voorheen, nu viervoudig titelverdediger Squadra noodgedwongen uit de competitie is gestapt.

Hillebregt weet vooralsnog niet wanneer hij ook in actie zal komen, juist vanwege die internationale focus. “Maar dat snapt het team en wordt ook gesteund.”