Het is nog steeds geen zekerheid, maar het lijkt er steeds meer op dat de Olympische Spelen ook dit jaar geen doorgang zullen vinden. The Times, een toonaangevend Brits Dagblad, schrijft op basis van anonieme overheidsbronnen dat de Japanse overheid onderling al heeft besloten dat de Olympische Spelen van 2020 (die vorig jaar dus al werden doorgeschoven naar dit jaar, 2021, red.) gecanceld moeten worden. De focus voor Tokyo zou nu liggen op het kunnen organiseren van de Olympische Spelen in het eerste beschikbare jaar: 2032.

Voor 2024 en 2028 zijn de Olympische Spelen al ‘vergeven’ aan respectievelijk Parijs en Los Angeles. Tokyo zit op dit moment in een lockdown en heeft te maken met een oplopend aantal corona-besmettingen. Eerder bleek al dat tachtig procent van de inwoners fel tegen het organiseren van de Olympische Spelen is, zolang er nog met het corona-virus moet worden afgerekend. Desalniettemin spraken IOC President Thomas Bach en de Japanse premier Yoshihide Suga deze week nog uit dat de Olympische Spelen dit jaar ‘gewoon’ zouden doorgaan.

De Olympische Spelen staan vooralsnog gepland voor 23 juli en de drie weken daarna, maar lijken dus steeds onzekerder te worden.