Na een bloedstollende finale en een machtige eindsprint, heeft Vincent Luis (FRA) zojuist WTS Yokohama gewonnen. Na een uiterste krachtinspanning in de laatste meters bleef hij Henri Schoeman (RSA) en Bence Bicsák (HUN) voor. Een paar honderd meter eerder moest Javier Gomez (SPA) al lossen. De Nederlandse Jorik van Egdom kwam niet verder dan een 37e plaats.

,,Ik voelde me niet geweldig bij de start, dus had geen geweldige race verwacht”, sprak winnaar Luis direct na de finish. ,,Maar ik begon me beter en beter te voelen en had al snel het idee dat ik één van de sterkste was.” Dat bleek dan ook tijdens het lopen, want tijdens de afsluitende tien kilometer liep Luis nagenoeg de hele tijd aan de leiding en kon hij elke aanval van zijn concurrenten pareren. Van achteren kwam nog wel de Britse Alex Yee opgerukt, die uiteindelijk heel veel tijd en plaatsen goedmaakte in de afsluitende tien kilometer en zelfs nog als vijfde finishte. ,,Ik had door dat hij eraan kwam, maar het gat bleek groot genoeg”, aldus Luis. ,,We weten natuurlijk allemaal dat Alex een bijzonder sterke loper is.”

Van Egdom had tijdens het zwemmen nog enige aansluiting, kwam met een kleine minuut achterstand uit het water, maar verloor het zicht op de voorste groepen tijdens het fietsen. Tijdens het hardlopen verloor hij meer tijd. Uiteindelijk finishte hij bijna vijf minuten later dan winnaar Luis. Van Egdom werd 37e van de 45.

Eerder vandaag werd Maya Kingma prachtig zevende. Dat verslag lees je hier.