Onder geweldige omstandigheden in Almere hebben Jelle Lugten en Marina van Dijk zich zojuist gekroond tot Nederlands Kampioen Duathlon Lang. Voor Van Dijk betekende dit het prolongeren van haar titel die ze afgelopen jaar ook al pakte.

Lugten liep lange tijd samen met titelverdediger Yennick Wolthuizen en ook op de fiets bleven ze een tijd samen, maar na dertig kilometer sloeg hij toe en pakte hij al snel een steeds groter wordende voorsprong. Die voorsprong kwam nergens meer in gevaar. ,,Ik heb meestal zo’n vier dagen in een jaar dat ik écht goed ben. Dit was zo’n dag.” De volledige reactie van Lugten in onderstaande video.

(tekst gaat verder onder video)

Hoewel Wolthuizen natuurlijk had gehoopt zijn titel te prolongeren, kon hij met een tweede plaats leven. ,,De sterkste heeft vandaag gewonnen. Ik kan niet anders dan mijn pet voor hem afnemen.” De volledige reactie van Wolthuizen in onderstaande video. Achter Wolthuizen werd Daan Schouten overigens derde.

(tekst gaat verder onder video)

Voor Marina van Dijk was het een race uit het boekje. Van begin tot eind ging ze comfortabel aan de leiding. ,,Ik heb mezelf voorgenomen om trotser te zijn dan vorig jaar.” Ook haar volledige reactie in onderstaande video. Van Dijk bleef Ann Schoot Uiterkamp en Sandra de Jonge ruim voor.