Het mag een prestatie van wereldformaat genoemd worden: Maya Kingma is zojuist zevende geworden bij de WTS in Yokohama. In een wedstrijd waarin er overigens weer eens geen maat stond op de uiteindelijke winnares Katie Zaferes, liet Kingma serieus zien bij de wereldtop te behoren.

Dat liet ze – zoals ze dat wel vaker doet – al meteen zien bij het zwemmen. In de derde wedstrijd van de WTS kwam ze namelijk met de een-na-snelste tijd uit het zwemwater van Japan. Na 18:41 zat haar 1500 meter erop en had ze onder andere de Amerikaanse dames Taylor Spivey, Katie Zaferes en Summer Rappaport achter zich. Alleen Jessica Learmonth zwom twee seconden sneller.

Uiteindelijk bleef er een kopgroep, met daarbij ook Kingma, vooruit op de fiets en moest de wedstrijd dus tijdens de afsluitende tien kilometer lopen worden beslist. Met een looptijd van 34:07 bleek Zaferes maar weer eens ongenaakbaar en pakte ze in een totaaltijd van 1:52:12 haar derde WTS-winst op rij. Iets meer dan twintig seconden later werd Rappaport tweede terwijl Spivey ruim een minuut later het brons pakte.

Een paar dames later volgde Kingma dus op een prachtige zevende plek. Zij deed 1:54:59 over de wedstrijd.