Het was natuurlijk wachten op een reactie van Els Visser zelf. De triatlete hoorde vandaag dat ze wordt gediskwalificeerd voor Ironman Maastricht en daarmee haar overwinning en Nederlandse titel Long Distance kwijtraakt. Dit nieuws – inclusief een reactie van bondsdirecteur Rembert Groenman – brachten we vanochtend. Ook Yvonne van Vlerken, door de diskwalificatie nu de ‘nieuwe winnares’ van Ironman Maastricht, reageerde direct op het nieuws. Visser zelf was echter niet bereikbaar.

Maar nu heeft ze inmiddels een statement online gegooid. ,,Ik heb het bericht over mijn diskwalificatie ontvangen. Zoals je je kunt voorstellen, heeft dit nieuws me emotioneel geraakt. Ik ben me ervan bewust dat ik een boei heb gemist tijdens het zwemmen. Maar, als atleet moet je de aanwijzingen die je op het parcours krijgt, opvolgen. En dat is precies wat ik gedaan heb. De boei die ik heb gemist, heb ik gemist dankzij de aanwijzingen van iemand van de organisatie. Hierdoor voelt de situatie als heel oneerlijk voor me. Samen met mijn team overleggen we nu intern hoe we verder gaan.”