Dat het met de vorm van Els Visser wel goed zit bleek al toen ze de afgelopen maanden twee keer een tweede plaats pakte – Challenge Salou en Challenge Gran Canaria – en dat wordt beloond met een mooie plek in het ‘team’ aan pacers van Nicola Spirig. Volgend maand gaat de Zwitserse van start tijdens haar sub8-project, waarbij dus wordt geprobeerd de magische grens van acht uur te breken, en dan is Visser één van haar pacers op de fiets.

Tijdens het sub8-project (bij de mannen sub7, red.) worden de twee deelneemsters – Nicola Spirig en Kat Matthews – bijgestaan door pacers, is draften toegestaan en worden de ideale omstandigheden gecreëerd om zo hard mogelijk te gaan. Naast Visser wordt Spirig geholpen door de Ierse wielrenster Lizi Brooke en triatleten Imogen Simmonds, Lizi Brooke, Melanie Maurer, Luisa Baptista, Amelia Watkinson en Lucy Buckingham. “Ik heb gekeken naar de sterkste vrouwelijke triatleten en duatleten. Ik ben begonnen met atleten die ik ken en met wie ik train.”

Visser is één van de trainingspartners van Spirig. Het sub8-project staat gepland voor zondag 5 juni en als ‘backup-dag’ is gekozen voor maandag 6 juni.