Zowel Els Visser als Menno Koolhaas hebben een geweldig seizoen achter de rug en dat zien ze nu onder andere uitbetaald is een mooie klassering binnen de Challenge Family World Bonus. Daarmee winnen beide atleten een mooi geldbedrag. Visser is geëindigd op een gedeeld tweede plaats en Koolhaas eindigt op een vierde plek.

Visser is het seizoen geëindigd met 1200 punten en staat daarmee dus op een tweede plaats, die ze deelt met de Zwitserse Imogen Simmonds. Dat betekent dat beide vrouwen een bedrag van 14.250 dollar op hun bankrekening mogen bijschrijven. De winst in het Challenge Family World Bonus klassement gaat overigens naar Magda Nieuwoudt, die dankzij 1450 punten een totaalbedrag van 25.000 dollar wint. Ook Lucy Byram (980) en Margie Santimaria (845) eindigen met een geldbedrag. Byram verdient 6.000 dollar en Santimaria 3.000 dollar.

Bij de mannen schrijft Koolhaas, die 850 punten verdiende, 6.000 dollar op zijn rekening bij dankzij de vierde plaats waarop hij eindigt. Mathis Margirier (1300), Caleb Noble (1200) en Thomas Bishop (1000) eindigden voor Koolhaas. Frederic Funk eindigt als vijfde met 825 punten.

In 2023 werden Menno Koolhaas en Els Visser Europees Kampioen Long Distance in eigen land. Tijdens Challenge Almere-Amsterdam snelde Koolhaas naar een parcoursrecord, terwijl Visser deed wat ze moest doen: oppermachtig winnen. Beide atleten verdienden hier dus al veel punten voor de Challenge Family World Bonus. Voor Koolhaas was het een bekroning op toch al een prachtig seizoen, met onder andere winst bij Challenge Geraardsbergen. Els Visser beleefde verder ook een sterk seizoen; ze werd tweede bij Challenge Wanaka en derde bij Challenge London. Daarnaast pakte ze de winst bij Challenge Canberra.

Els Visser Europees Kampioen Challenge Almere-Amsterdam (Foto: José Luis Hourcade)