Het is goed om Els Visser weer in actie te zien. Onlangs won ze al een kleinere race, maar zojuist stond ze ook weer aan de start bij een Ironman. Die Ironman – 70.3 Andorra – luisterde ze direct op met een vierde plaats. Visser greep dus net naast het eremetaal, maar zal de wedstrijd ongetwijfeld als een opsteker zien.

Het was overigens niet zo dat Visser heel dicht op het podium zat – de eerste drie dames waren overduidelijk te snel – maar na een periode van blessureleed is iedere wedstrijddeelname eigenlijk al winst, zeker als je dan ook meteen vierde wordt. De race werd overigens gewonnen door de Australische Ellie Salthouse, die na 5:10:01 uur over de finish kwam. De Duitse Svenja Thoes werd tweede (5:12:47 uur) en de Deense Emma Bilham werd derde (5:13:41 uur). Visser werd vierde in 5:17:56 uur.

Tijdens het zwemmen zat Visser er meteen goed bij – ze verloor ongeveer een minuutje op de snelste dames – maar vervolgens kwamen er op de fiets wat dames voorbij. Toch liet de Nederlandse atlete het koppie niet hangen en reed ze net zo snel weer terug naar voren, om halverwege het fietsonderdeel ‘gewoon’ weer op een vierde positie te liggen. De drie dames die voor haar reden, waren de vrouwen die uiteindelijk ook op het podium zouden eindigen. Heel even ging Visser nog voorbij aan Thoes, maar in de slotfase op de fiets passeerde de Duitse atlete haar weer.

Tijdens de afsluitende run – die Visser in 1:28:28 uur afwerkte – viel er voor de Utrechtse weinig eer te behalen. De dames van voren kwamen niet meer in zicht en het gat met haar achtervolgsters was al zo groot dat ze niet meer bang hoefde te zijn om een positie te verliezen. Visser kwam uitstekend als vierde over de streep.

Bij de mannen werd de wedstrijd gewonnen door de Franse Clément Mignon (4:22:56 uur). De Italiaanse Michele Sarzilla werd tweede op 1:51 minuut achterstand en Cameron Wurf derde op 2:57 minuut achterstand.