Een knappe prestatie van Ann Schoot Uiterkamp. De Nederlandse atlete behaalde zojuist een mooie derde plaats op het EK Duathlon in Targu Mures. De wedstrijd werd gewonnen door de Franse Audrey Merle, die 56:47 minuut nodig had voor haar race. De tweede plaats ging naar de eveneens Franse Marion Legrand (+0:07). Uiterkamp maakte na een eindsprint het podium dus compleet op 1:08 minuut afstand van de winnares. Diede Diederiks sleepte nog een mooie vijfde plaats binnen (+1:29) en Karin Nieuwenhuijsen werd tiende (+3:44).

In de categorie U23 leverde Silke de Wolde een geweldige prestatie door de zilveren medaille veilig te stellen (+0:59). De race werd gewonnen door de Spaanse Marta Pintanel Raymundo in exact 58 minuten. De Spaanse Marina Munoz Hernando maakte het podium compleet (+1:25). Marije Hijman viel met haar vierde plek net buiten het podium (+5:01).

Elite

De laatste 2,5 kilometer lopen bleken bepalend in de wedstrijd van Uiterkamp. Toch draaide ze al vanaf het begin voorin mee en werd het daardoor al snel duidelijk dat een podiumplek er vandaag in zou kunnen zitten. Voor de eerste vijf kilometer had Uiterkamp 16:19 minuut nodig, de derde snelste looptijd binnen het veld. Met haar fietstijd van 33:18 minuut behield Uiterkamp haar mooie uitgangspositie en tijdens het laatste looponderdeel maakte ze het af met de snelste looptijd: 7:29 minuut.

U23

Een sterk fietsonderdeel – 33:11 minuut, goed voor de snelste fietstijd – bracht De Wilde goed naar voren in de wedstrijd. In de buurt van de Spaanse Pintanel Raymundo ging niemand meer komen, maar dankzij haar harde werk in het zadel trapte De Wilde zichzelf wel naar een mooie tweede plek toe. Tijdens het afsluitende looponderdeel – waar De Wilde 8:02 minuut voor nodig had – wist ze deze tweede plaats netjes te handhaven.