Met een sterke derde plaats in de U23 categorie zette Joey van ‘t Verlaat zojuist de beste Nederlandse prestatie achter zijn naam tijdens het EK Duathlon in Targu Mures. Niet ver achter Van ‘t Verlaat pakte Matthijs Weijkamp een vijfde plek. Pim Bakker en Dorian Horsten werden ondanks hun betrokkenheid in een valpartij respectievelijk negende en elfde. Bij de elite sleepte Stijn Jansen – de enige Nederlandse atleet binnen deze categorie – een veertiende plaats binnen.

U23 race

Met name op de fiets maakte Van ‘t Verlaat vandaag het verschil. Het eerste looponderdeel volbracht de atleet in exact vijftien minuten, waarna hij als negende op de fiets sprong. Eenmaal in het zadel schoof hij veel posities op. Met een mooie tijd van 7:24 minuut over 2,5 kilometer op het afsluitende looponderdeel maakte Van ‘t Verlaat zijn race sterk af. Dat werd dus beloond met een bronzen medaille.

De U23 race werd gewonnen door de Belgische Stef Corthouts, die 52:11 minuut nodig had om zijn concurrentie voor te blijven. De tweede plaats ging naar de Franse Krilan le Bihan (+0:20) en met Van ‘t Verlaat (+1:51) was het podium compleet.

Elite

15:06 minuut had Jansen nodig voor de eerste vijf kilometer lopen. Daarmee noteerde hij de zestiende snelste tijd binnen het veld. Op de fiets wist hij vervolgens wat posities en tijd goed te maken. De laatste 2,5 kilometer volbracht Jansen in 7:08 minuut, de twaalfde snelste tijd binnen het veld en zo wist hij de streep als veertiende te passeren (+2:41).

De wedstrijd werd gewonnen door de Franse Benjamin Choquert in 51:28 minuut. De Spaanse Genis Grau legde acht seconden later beslag op het zilver en het brons ging met de Belgische Arnaud Dely mee naar huis (+0:11).

Het verslag van de junioren race vind je hier.