Laat jouw inspanning niet verloren gaan en geef je energie door aan gezinnen die het goed kunnen gebruiken tijdens de Energy4Energy Challenge. Dat is in ieder geval het idee dat de organisatie achter de actie voor ogen heeft. Door te fietsen, hardlopen, wandelen of zwemmen, kun je vanaf 1 tot 30 september een gezin in financiële nood helpen en daarbij ook nog eens een bijdrage leveren voor een duurzamer Nederland.

Voor een bedrag van 10 euro kun je je inschrijven voor één van de onderdelen: 20/40 kilometer hardlopen, 100/200 kilometer fietsen, 20/40 kilometer wandelen óf 4/8 kilometer zwemmen. Deze afstanden kunnen in één keer afgelegd worden of verspreid over de maand september.

De opbrengsten van dit inschrijfgeld wordt door Stroomversnellers.nu – dat in samenwerking met Cycling Connection en SportWallet de uitdaging organiseert – volledig geïnvesteerd in nieuwe zonnepanelen. De  opbrengst van deze zonnepanelen zal de energierekening betalen van Nederlandse gezinnen die het financieel moeilijk hebben. Zo help je dus niet alleen een gezin in nood, maar versnel je ook de groei van groene energie.