Het podium van het NK (foto: Christie Brouwer)
Het podium van het NK (foto: Christie Brouwer)

De Challenge Almere Amsterdam is een topwedstrijd geworden, op elk vlak. De gevreesde regen bleef lang uit en de bijna constante zijwind maakte het fietsen zwaar. Mark Oude Bennink had een superdag en ging heel lang gelijk op met Markus Fachbach. De Duitser bleek in de tweede helft van het lopen een klasse te sterk.

Mark Oude Bennink werd vel verdiend Nederlands kampioen. In de eerste 15 km lopen gaf hij geen duimbreed toe op de Duitser die regelmatig verrast omkeek naar de Nederlander die zo lang in zijn spoor bleef lopen. Eén keer het gat gemaakt, liep Fachbach vlot naar de overwinning. Hij won net zoals vorig jaar de Challenge Almere Amsterdam in een sterke tijd van 8u12’24. Oude Bennink kwam in 8u18’14 over de streep.

Ook Erik-Simon Strijk zette een dijk van een wedstrijd neer. Hij deelde zijn volledige triatlon deze keer perfect in en bij de laatste passage aan de 3athlon.nl hotspot op een kilometer van het einde balde hij al feestvierend de vuisten, blij met een hele mooie derde plaats overall en het zilver op het NK. Het brons ging naar een sterke Dirk Wijnalda. Die zag Almere-legende Gerrit Schellens elke ronde dichterbij komen maar werd toch knap vierde in 8u25’39.

Gerrit Schellens, 49(!) jaar oud ondertussen werd vijfde na alweer een supersnelle marathon. In 8u32’57 pakte hij opnieuw een top-5 plaats in zijn favoriete wedstrijd.

Almere 2015