Tri-Ambla Van EGdom Hamersma

Het NK cross triatlon op Ameland draaide uit op een mooie strijd tussen de jonge topfavoriet Jorik Van Egdom en specialist Mark Hamersma. Bij de vrouwen was Sandra Wassink-Hitzert de snelste in de Tri-Ambla.

Van Egdom bleek zoals verwacht de snelste zwemmer, maar hij kreeg een kwaaie klant aan Mark Hamersma, die 1’10 later als vierde aan land kwam. Hamersma reed op de mountainbike het gat dicht, maar slaagde er niet in om Van Egdom kwijt te spelen. Achter de twee leiders vochten Joost Christiaens, Rorik Schouten en de Belg Paul Embrechts een stevig gevecht uit voor de derde plaats.

In het lopen stond er in Ameland geen maat op Van Egdom. Die liep meteen weg naar Hamersma en pakte verdiend de nationale titel cross triatlon. Het zilver was voor Hamersma. Het brons ging naar Joost Christiaens, maar die moest in het lopen Belg Embrechts nog voor zich dulden voor het overall podium.

Bij de dames leek Jessica Glasbergen een tijdje op weg naar dé verrassing van de dag. De wielrenster/mountainbikester nam na het fietsonderdeel een halve minuut voorsprong op Sandra Wassink-Hitzert. Die ging haar echter vlot voorbij in het afsluitende lopen en pakte de Nederlandse titel. Trudy  Veenstra had een superdag en stormde naar het zilver. Glasbergen pakte alsnog verdiend brons.

Tri-Ambla 2015