Irene Kinnegim foto Petra Kinnegim

Nooit een atlete zo hard zien werken als Kathrin Walther om tegen alle vermoeidheid in een langgerekte spurt in te zetten naar de winst in de Challenge Almere Amsterdam. Het zag er niet meer uit maar de Duitse moest het onderste uit een al bijna lege kan halen om nog net uit de greep van een sterke Irene Kinnegim te blijven. Die sneuvelde op een zucht van een ware stunt.

Kinnegim leek een lastige dag te gaan beleven in Almere toen ze met een flinke achterstand uit het water kwam. Maar de Fusion Raidlight-atlete deelde haar wedstrijd goed in, kwam er helemaal door in de tweede helft van het fietsen en had dan een sterke marathon in de benen. Eén voor één raapte ze de concurrentes op en ze naderde zelfs tot op 150 meter van Walther. Die zag het gevaar op tijd in en wist nog net voldoende te versnellen.

Irene moest daarom vrede nemen met de tweede plaats overall, maar ze was dolgelukkig met de Nederlandse titel op de volledige triatlon. Walther won de 35ste Holland Triathlon in 9u26’11. Kinnegim pakte Nederlands goud in 9u27’27. De derde plaats was voor de francaise Camille Deligny. Carla Van Rooijen pakte het zilver op het NK. Het brons was voor Grada Boschker.