Severin Almere winst

Op de halve Challenge van Almere bleef de verwachte strijd tussen Youri Severin en Evert Scheltinga uit. De Team4Talent-atleet kreeg te maken met een lekke band, had geen materiaal mee om te herstellen en verdween uit de wedstrijd toen hij ruim aan de leiding lag. Zo lag de weg open voor Severin.

Youri Severin nam vanaf het pechmoment van Evert stevig de leiding in handen. Hij haalde het na 4u08’32 met bijna zeven minuten voorsprong op de Duitser Marius Lau. Sebastian Krusch werd derde. 

Evert Scheltinga bleef er redelijk nuchter onder. “Het is een tegenvaller, maar het hoort nu éénmaal bij de sport,” vertelde hij bij de 3athlon.nl hotspot. “Ik had geen materiaal mee en kon dus niet anders dan uitstappen. Het is wel balen. Ik lag met tien minuten voorsprong aan de leiding en ik voelde me nog erg goed. Ik denk nooit dat Youri nog een halve minuut per km had teruggepakt in de halve marathon. Ik heb nadien nog een paar rondjes gelopen als training zodat ik volgende week in Lanzarote al revanche kan nemen,” aldus Evert.

Marion Tuin Almere

Charlene Ottevaere heeft de halve triatlon van Almere gewonnen bij de vrouwen. De Belgische kampioene op de halve afstand haalde het vlot voor de Poolse Anna Wiese. De SMO-Specialized atlete legde de basis voor haar overwinning in een sterke fietsproef.

Ze kwam met twee minuten achterstand uit het water, maar zette dat in de 90 km fietsen, met veel zijwind, snel recht. Met drie minuten voorsprong op Anna Wiese en meer dan 7 minuten op de Nederlandse Marion Tuin begon ze aan de halve marathon. Daarin liep ze nog verder uit om vlot na het BK in Deinze ook in Almere de halve triatlon te winnen, in een tijd van 4u34’39. Wiese werd tweede, Tuin derde.

Ze was uiteraard tevreden, al leek ze niet helemaal blij na haar zwemproef. “Ja, het was best koud, de eerste meters op de fiets, maar eens ik in mijn ritme kwam, ging het redelijk vlot. Ik had niet verwacht dat ik na Deinze nog zo fris zou zijn. Bovendien is dit ondanks dat het vlak is toch een lastig fietsparcours,” aldus Charlene.

Almere halve 2015