Squadra Kalas feestje
Wordt het zondag weer een Squadra feestje? (foto: Sonja Jaarsveld)

Het ging hier de laatste dagen vooral over de lange afstand van de Challenge Almere-Amsterdam. Maar zondag wordt in Almere ook  de slotwedstrijd gehouden van de Lotto Eredivisie Triathlon 2015. Het Eindhovense team Squadra Kalas staat aan de leiding in de eredivisie en heeft een goede kans om de eindzege te behalen. Squadra Kalas beleeft een uiterst succesvol seizoen. In alle drie de voorgaande eredivisiewedstrijden won het Eindhovense team het ploegenklassement. De ploeg van manager Robin den Oudsten heeft in het algemeen klassement een voorsprong van zeven punten op de nummer twee, Canyon Fusion uit Utrecht. Derde staat het Rotterdamse Rings Specialized Forte Triteam, met een achterstand van negen punten op de koploper.

Teamrelay met sterke bezetting

De laatste wedstrijd van de Lotto Eredivisie Triathlon 2015 vindt plaats tijdens de Challenge Almere-Amsterdam. Het betreft een teamrelay (estafette). Van ieder team zullen vier atleten een supersprint triathlon afleggen, die bestaat uit 380 meter zwemmen, 7 kilometer fietsen en 2,5 kilometer hardlopen. De wedstrijd begint om 13:00 uur aan de Esplanade in Almere. De Eindhovense ploeg laat niets aan het toeval over en komt in Almere in haar sterkste bezetting aan de start. Voor Squadra Kalas zullen achtereenvolgens van start gaan: Tim Brydenbach (de nummer 4 van Maastricht en vorige week nog winnaar in Viersel), Vincent Böhm, de snelle Belgische loper Marc Geerts en international Marco van der Stel.

Naresh Ramdjas

Squadra Kalas reist vol goede moed af naar Almere. Bij deze slotwedstrijd zal het Eindhovense team een feest vieren, waarvoor sponsoren, vrienden en familie zijn uitgenodigd. De kok Naresh Ramdjas (www.Nareshtaurant.nl) zal koken bij deze feestelijkheden. Hij is onder meer bekend als finalist in het SBS6- programma Master Chef.