Ze moesten er ver voor reizen, Klazienaveen ligt tenslotte niet naast de deur van Maastricht, maar dat zal de dames van Ferro Mosae na vandaag hoogstwaarschijnlijk niet meer deren. Dankzij uitstekende prestaties van Sarissa de Vries, Rani Skrabanja, Sophie van der Most en Anna Witteveen pakte het team zaterdagmiddag namelijk de winst van de derde Eredivisie-wedstrijd.

Vooral De Vries (1ste) en Skrabanja (2e) toonden zich oppermachtig. Skrabanja kwam nog als eerste uit het water met in haar kielzog De Vries die op dat moment nog in een achtervolgende groep zat. De twee teamgenoten kwamen echter alleen aan de leiding tijdens het fietsonderdeel en uiteindelijk kwamen ze ook gezamenlijk van de fiets af. Het looponderdeel werd uiteindelijk dus beslist in het voordeel van De Vries die na 1:04:20 beslag legde op het individuele goud. Skrabanja gaf uiteindelijk 8 seconden toe. Als derde kwam Jony Heerink van Hellas over de finish. Zij gaf 44 seconden toe op De Vries.

Van der Most werd namens Ferro Mosae uiteindelijk tiende terwijl Witteveen twaalfde werd. Gezamenlijk pakte het Limburgse viertal dus de dagzege. De dames van TC Twente werden, dankzij prestaties van Marije Dankelman (4e), Deborah Wissink (5e), Sophie Lingelbach (13e) en Cindy Brussé (25e), uiteindelijk tweede. Het brons ging naar de dames van Hellas. Namens de Utrechters legde Heerink dus beslag op het brons, Sione Jongstra werd 9e, Rina Zijgers 17e en Chantal Berga 30e.

Bij de vrouwen gaat Ferro Mosae na drie wedstrijden aan kop in het klassement. De volledige tussenstand kun je hier vinden.

(Tekst gaat onder foto verder)

Het damespodium werd beheerst door de dames van Ferro Mosae (Foto: Tim Buitenhuis / Pridexmedia)

Heren

Ook bij de mannen pakte de winnende ploeg, Squadra, zowel het individuele goud als zilver. Menno Koolhaas toonde zich de sterkste en had 58:02 nodig voor de 750 meter zwemmen, 20 kilometer fietsen en 5 kilometer hardlopen. Zijn ploeggenoot Neal van Vaerenbergh werd na 58:25 tweede. De derde plek was voor Luca Heerdt, maar zijn bronzen plak kon zijn team Fitness Occasions / Step One niet naar een hogere klassering dan de zesde brengen.

Naast de eerste en tweede plek van Koolhaas en Van Vaerenbergh, zorgden Finn Timmermans (11e) en Renze Postma (17e) ervoor dat Squadra overduidelijk de beste ploeg van de dag was. Rogelli / TriMates werd tweede. Dankzij Pim Venderbosch (7e), Koen de Leeuw (14e), Gerbert van den Biggelaar (18e) en Merijn Ellenkamp (22e) legde de ploeg uit Utrecht beslag op het zilver. Brons was er voor TC Twente dat dankzij Stijn Jansen (6e), Jan-Roelf Heerssema (10e), Morten Schmidt (29e) en Marco Vernooij (33e) ook het podium mocht bestijgen.

Bij de mannen gaat Squadra na drie wedstrijden aan kop in het klassement. De volledige tussenstand kun je hier vinden.

Bij de heren staan de mannen van Squadra op één. (Foto: Tim Buitenhuis / Pridexmedia)