De finalewedstrijd van de Eredivisie Teamcompetitie werd bij de dames vandaag gewonnen door Ferro Mosae. Net als bij de mannen van Squadra pakte het team niet alleen de dagwinst, maar wonnen zij ook de landstitel. 

Eén voor één legden de atleten een korte triathlon af (380 meter zwemmen, 7 kilometer fietsen en 2 kilometer lopen). Vanuit een vijfde positie na de eerste wissel wist Ferro Mosae in de tweede ronde naar voren te schuiven. En niet een beetje, het team uit Maastricht nam de koppositie over en ging met een voorsprong van 20 seconden op Kijani de tweede wissel in.

De dames uit Maastricht (Anna Witteveen, Rani Skrabanja, Sarissa de Vries en Sophie van der Most) hadden de smaak te pakken en gaven hun voorsprong niet meer uit handen. Ook aan de tweede positie van Kijani – waar Eva Cornelisse, Inge Heus, Trudy Veenstra en Jeanine Kocken vandaag voor in actie kwamen – veranderde in de laatste twee ronden niets meer. TC Twente en TVA vochten daarachter de strijd om de derde plaats uit, waarbij de dames van TVA (Silke de Wolde, Joyce Caro, Romy Spoelder en Maaike Telkamp) uiteindelijk aan het langste eind trokken.

Eindstand Eredivisie
Het moest wel gek lopen vandaag, wilde Ferro Mosae niet de winst in de teamcompetitie pakken. Na drie eerdere overwinningen en een 2e plaats, was het team uit Maastricht duidelijk de sterkste dit seizoen. De 6 punten die zij hiermee verzamelden zorgden ervoor dat zij hun landstitel vandaag konden prolongeren. ,,We wilden elke wedstrijd het beste laten zien. Dat het dan resulteert in de eindoverwinning is natuurlijk mooi”, vertelt Sarissa de Vries.

De dames van Ferro Mosae pakten vandaag opnieuw de overwinning in de Eredivisie

De tweede plaats die Kijani vandaag behaalde, zorgde ervoor dat het team uit Beesd op 14 punten uitkwam en dat was genoeg om hun tweede plaats in de eindstand te behouden. Derde werd TC Twente, dat met de 4 punten die zij vandaag scoorden op een totaal van 19 punten uitkwam.

Bekijk de uitgebreide reactie van de dames van Ferro Mosae hieronder: