Het Kroatische Zagreb stond vandaag in het teken van de ETU Junior Cup. Namens Nederland stond Victor Goené aan de start van deze sprint triathlon. Goené is tevreden over het resultaat, hij werd twaalfde, maar had het bij het looponderdeel wel zwaar: ,,Bij het lopen was het dood of de gladiolen. Vandaag was het beide“

Het zwemonderdeel verliep niet optimaal: ,,Het plan was zo hard mogelijk door zwemmen om aansluiting bij een grote groep te krijgen, maar ik werd aan het begin onder geduwd. Op de terugweg van het parcours heb ik mijn eigen tempo kunnen zwemmen waardoor ik weer wat plaatsen goed heb gemaakt en ongeveer als 30e uit het water kwam.”

Goené pakte bij het fietsen meer tijd terug op de leiding. ,,Ik zat in de tweede van vier grote groepen op de fiets. Hierin heb ik samen met twee andere sterke fietsers veel aan kop gesleurd. Daardoor wisten we de eerste grote groep bij te halen, maar hierna was de samenwerking slecht. Voor deze groep reden nog drie Italianen en een Belg die goed ronddraaiden en daarmee een voorsprong van 15-20 seconden vast wisten te houden.” Door de slechte samenwerking in de kopgroep zag Goené zelf mogelijkheden: ,,Ik heb zelf nog wat geprobeerd, maar werd weer terug gepakt.”

(tekst gaat onder foto verder)

Victor Goené probeerde nog wat op de fiets, maar werd teruggepakt. (Foto: aangeleverd)

De afsluitende vijf kilometer lopen bestond uit drie rondes van ongeveer 1.7 kilometer. ,,Het was erg heet en ik heb wat meer last van de hitte dan andere atleten. Daarnaast was er één waterpost, wat in deze omstandigheden voor mij net te weinig was. Toch heb ik nog sterk gelopen. Ik heb goed tempo kunnen houden, maar door mijn ontsnappingspoging op de fiets werd ik er in de eindsprint toch afgelopen.”

Met zijn twaalfde plaats is Goené zeker niet ontevreden: ,,Ik ben ongeveer binnen een minuut van de winnaar gefinished, dus ik ben heel tevreden.”

Uiteindelijk is Victor Goené tevreden met zijn twaalfde plaats. (Foto: aangeleverd)