Het is een ietwat opmerkelijke brief, maar voor het IOC wellicht niet minder het overwegen waard: Jimmy Patronis, de financieel directeur (CFO) van de staat Florida, heeft een open ‘sollicitatie’ geschreven waarin hij oproept om te overwegen de Olympische Spelen niet in Tokyo, maar dus in Florida te organiseren. “Ik moedig u aan naar Amerika en in het bijzonder de Sunshine State te komen.”

“Nu de media melden dat de Japanse overheid onderling al tot de conclusie is gekomen dat ze zich te veel zorgen maken over de pandemie om de Olympische Spelen van 2021 door te laten gaan, is er nog tijd om een locatieselectieteam naar Florida te sturen om met staatsambtenaren en lokale ambtenaren te spreken over het houden van de Olympische Spelen in de Sunshine State. Ik zou graag de kans krijgen om Florida te presenteren en u te helpen de juiste contacten te leggen om dit voor elkaar te krijgen.”

“Toen de meeste grote staten hun economieën stopzetten, hadden wij het geluk een gouverneur te hebben die het belangrijke evenwicht zag tussen het bestrijden van het virus en het openhouden van de economie. Bovendien heeft gouverneur DeSantis samengewerkt met de particuliere sector om snel vaccins te distribueren onder onze meest kwetsbare bevolkingsgroepen. In tegenstelling tot andere staten blijft het COVID-19-vaccin, wanneer het naar Florida komt, niet op de plank liggen, gewikkeld in bureaucratische rompslomp van de overheid; het wordt snel geleverd om onze gemeenschappen te beschermen.”

Vervolgens benadrukt Patronis dat Florida maar liefst 131 miljoen bezoekers in 2019 mocht verwelkomen en het afgelopen jaar, ondanks corona, grote sportevents zoals de UFC, NBA en NFL mocht organiseren. Daarnaast werden er ook grote Nascar-races gereden en vond natuurlijk Challenge Daytona plaats. “Hoewel ik u schrijf in een professionele hoedanigheid, moet ik ook toevoegen dat ik een vader ben van twee jongens die van sport houden, en het idee om de Olympische Spelen te annuleren terwijl er zo veel atleten zijn die zo hard hebben gewerkt voor deze kans, is een bittere pil om te slikken. Ik heb altijd geloofd dat sport en wedstrijden onze wereld beter maken, en deze atleten laten kinderen over de hele wereld zien dat als je hard werkt en je je ergens op toelegt, alles mogelijk is.”