Tot de grootste favorieten worden de Nederlanders niet gerekend – in ieder geval niet op basis van hun startnummers – en het is nog maar afwachten welke mannen en vrouwen uiteindelijk weten door te dringen tot de A-finale of B-finale (troostfinale), maar één ding is zeker: Frankrijk kleurt aanstaande zaterdag oranje tijdens de World Triathlon Indoor Cup Lievin.

De wedstrijd in Lievin is – zoals de naam al doet vermoeden – een indoor wedstrijd en gaat over ultrakorte afstanden. Vanaf de middag tot laat in de avond komen atleten in actie, in ieder geval als er goed wordt gepresteerd, want er wordt gestart met zogenaamde kwalificatierondes, vervolgens herkansingsrondes (voor de atleten die in de kwalificatierondes niet snel genoeg waren, red.), daarna halve finales en uiteindelijk een zogenaamde A- en B-finale. Namens Nederland komen Mitch Kolkman, Niels van Lanen, Victor Goené, Gjalt Panjer, Hugo Jan Bosscher, Lucas Goené, Joran Stobbe, Robin Dreyling, Sonja de Koning, Romy Spoelder en Merel Veltman in actie.

Grootste favorieten in de mannenrace zijn de Duitser Tim Hellwig, Hongaar Csongor Lehmann, Noor Vetle Bergsvik Thorn en Brit Hugo Milner, al kan er indoor en met zo’n format natuurlijk veel gebeuren. Namens Nederland heeft Kolkman (15) het laagste startnummer.

Bij de vrouwen worden de Britse Georgia Taylor-Brown, Duitsers Laura Lindemann en Marlene Gomez-Göggel, Zwitserse Cathia Schär, Amerikaanse Gwen Jorgensen en Franse Leonie Periault als grootste favorieten gezien. Met startnummer 32 is Dreyling de best geklasseerde Nederlandse atlete.