Dat Matthieu Bonne niet vies is van een extreme uitdaging, bleek al meerdere keren: in 2020 was hij bijvoorbeeld de eerste mens ooit die de volledige Belgische kustlijn afzwom (65 kilometer) en vorig jaar nog verbrak hij een wereldrecord door 3619 kilometer in één week te fietsen. Op dit moment bevindt Bonne zich middenin de spannende ontknoping van weer een wereldrecordpoging: 1038 kilometer lopen binnen zes dagen.

Die afstand is sowieso natuurlijk al extreem, maar Bonne doet dat ook nog eens door rondjes op een atletiekbaan (van 400 meter, red.) te lopen. In totaal moet Bonne dus 2595 rondjes afleggen om het wereldrecord te verbeteren. Per dag moet Bonne zo’n 170 kilometer weglopen om voldoende afstand af te leggen binnen de daarvoor geldende tijdslimiet.

De moeder van Bonne – Carole Niernynck – laat tegenover VRT weten de poging niet helemaal te begrijpen. “Ik heb geen idee hoe hij erop gekomen is om deze uitdaging aan te gaan. Er zijn leukere dingen om te doen”, zei ze onder andere.

Via deze link kun je precies zien hoe ver Bonne is. Op moment van schrijven – donderdag 28 maart, 9:00 uur – heeft Bonne 1609 laps volbracht en heeft hij nog 55 uur over.