Het is niet erg om tijdens je debuutrace in het elite-veld niet mee te kunnen met de snelste atleten; sterker nog, het ligt in de lijn der verwachting. Wat dat betreft niks nieuws onder de zon toen Barbara de Koning en Dorian Horsten gisteren aan de start stonden van de Europe Triathlon Cup (voorheen ETU Cup, red.) in het Spaanse Melilla en daar respectievelijk 29e en 59e werden. De races werden gewonnen door de Franse Cassandre Beaugrand en Léo Bergere.

De Koning kon nog het best meekomen van het Nederlandse duo, want met een 29e plaats zat ze meer dan prima in het middenveld. Met haar eindtijd van 1:00:45 uur dook ze net niet onder het uur op de Sprint Triathlon (750 – 20 – 5) en gaf ze uiteindelijk ruim drie minuten toe op winnares Beaugrand. De verschillen werden vooral tijdens het lopen gemaakt.

Beaugrand won de wedstrijd uiteindelijk met een prima marge. Na 57:07 minuut claimde ze de overwinning, achttien seconden voor de Italiaanse Angelica Olmo. De Franse Leonie Periault pakte het brons, precies twintig seconden achter Beaugrand.

Bij de mannen voerde Frankrijk ook de boventoon, want daar was het Léo Bergere die na 49:06 minuut als eerste over de streep kwam. Landgenoot Dorian Coninx verloor met het lopen een aantal kostbare seconden en kwam acht seconden later over de finish, goed voor het zilver. De Israëliër Schachar Sagiv raakte nog verwikkeld in een sprint met Coninx, verloor die en kwam een seconde na de nummer twee over de streep, daarmee dus nog wel brons opeisend.

De Nederlandse Dorian Horsten kon tijdens het zwemmen nog wel meekomen, maar verloor tijdens het fietsen – onder andere dankzij een lekke band – de aansluiting. Ook tijdens het lopen werd zijn achterstand groter, om uiteindelijk na 55:33 minuut, ruim zes minuten na winnaar Bergere, over de streep te komen. Hij werd 59e van de 68 atleten.