In een door Bart Aernouts gewonnen Ironman 70.3 Florida, is Michiel de Wilde zojuist zeventiende geworden. Na vorige week negentiende te zijn geworden bij Ironman 70.3 Texas, verbetert de Nederlander zich nu dus met twee plaatsen. Toch zal hij vooral zeer teleurgesteld zijn in zijn looponderdeel, want daar had hij ruim 1:44 uur voor nodig.

Terwijl het zwemonderdeel werd gedicteerd door de Russische Alexander Khalamanov (26:29 minuut), was het Michiel de Wilde die als zeventiende uit het water kwam. Hij had 28:53 minuut nodig voor zijn 1.9 kilometer zwemmen en keek toen dus aan tegen een achterstand van 2:23 minuut. De uiteindelijke winnaar – Aernouts – zat op dat moment nog een halve minuut achter De Wilde. Tom Oosterdijk kwam na meer dan een half uur uit het water en staakte toen – om nu nog onduidelijke redenen – de wedstrijd.

Op de fiets begon Michiel de Wilde pas echt warm te draaien, want toen begon voor hem een mooie opmars naar voren. Al na twintig kilometer lag hij vijftiende, een positie die hij ook halverwege het fietsonderdeel nog had te pakken. Dat smaakte blijkbaar naar meer, want in de tweede helft haalde hij nog drie concurrenten bij – waaronder de snelste zwemmer Khalamanov – om zo uiteindelijk als twaalfde in de tweede wisselzone terug te keren. De Wilde deed 2:10:33 uur over zijn 90 kilometer op een overigens zwaar parcours. Zijn achterstand op de kop van de wedstrijd was toen al wel opgelopen tot ruim dertien minuten.

Tijdens het lopen betaalde De Wilde de tol voor zijn sterke fietsonderdeel, want daar verloor hij niet alleen een aantal posities, maar vooral bijzonder veel tijd. Met een looptijd van 1:44:18 uur ging De Wilde dan ook helemaal kapot, maar uiteindelijk werd hij desalniettemin zeventiende. Met een eindtijd van 4:30:01 uur zat De Wilde 42:19 minuut achter winnaar Aernouts.

Michiel de Wilde helemaal gesloopt over de finish. (Foto: 3athlon.nl)