Helaas voor Nederland zijn de Nederlandse junioren er vandaag niet in geslaagd om tijdens het EK Cross Triathlon op Ibiza aanspraak te maken op eremetaal. Ruben Slot eindigde op een zevende plaats als beste Nederlander. Quirijn Waaijenberg werd achtste, Lucas Goené negende en Hugo Jan Bosscher stapte na het zwemmen uit (lekke band). In totaal stonden er veertien deelnemers aan de start.

De wedstrijd werd overigens gewonnen door de Spaanse Nicolas Puertas Fernandez. Hij deed 47.00 minuten over de race. Na 47:31 legde de Italiaanse Filippo Pradella beslag op het zilver en het brons ging na 48:01 naar de Spaanse Alfonso Izquierdo. 

Het zwemmen begon prima voor de Nederlanders. De vijfhonderd meter werd door Hugo Jan Bosscher afgewerkt in 7:04. Goené zat daar met 7:08 vlak achter en ook Ruben Slot kwam met zijn 7:09 goed voorin uit het water. Quirijn Waaijenberg moest tijdens het zwemmen wel een gaatje laten en begon na 8:04 aan het fietsen.

Daarna verloren de Nederlanders dus al snel de aansluiting met de kop van de wedstrijd. Tijdens het mountainbiken en hardlopen moesten zij hun concurrenten laten gaan. Slot finishte in een tijd van 51:19, Waaijenberg kwam na 52:42 over de streep en Goené had 53:20 nodig om de finish te bereiken.