Maanden werd er naar de marathon van London uitgekeken, vooral omdat niemand minder dan Eliud Kipchoge en Kenenisa Bekele het tegen elkaar zouden opnemen. Aan die droom kwam gisteren echter vroegtijdig een einde, aangezien Bekele onverhoopt heeft moeten afzeggen wegens een kuitblessure.

Dat afzeggen is behoorlijk opvallend, aangezien Bekele dat dus slechts twee dagen voor de race heeft gedaan. Gisteravond plaatste zijn ploeg, het NN Running Team, op Facebook dat Bekele last heeft van een ongelukkige kuitblessure en daarom niet van start zal gaan. Bekele zelf zei er het volgende over. ,,Deze wedstrijd was zó belangrijk voor me. Mijn eindtijd van vorig jaar in Berlijn gaf me heel veel zelfvertrouwen en motivatie en ik keek er naar uit om mezelf weer te laten zien. Ik heb hier zo hard voor gewerkt. Ik realiseer me dat heel veel mensen van over de hele wereld hebben uitgekeken naar deze race en ik ben teleurgesteld dat ik mijn fans, de organisatoren en de andere atleten moet teleurstellen.”

Een paar uur later plaatste het NN Running Team nog een bericht online met de strekking dat Bekele ‘altijd een koning zal blijven’. De London Marathon wordt morgen – 4 oktober – gelopen en is een pro only race.