Nadat in de ochtend de dames van start gingen, was het in de middag tijd voor de heren om de zee in te duiken voor de ETU Sprint Triathlon European Cup Mediterranean Championships. De Spanjaard Genis Grau liep met een eindversnelling naar de zege, voor de Fransman Anthony Pujades en de Brit Gordon Benson. Tristan Olij en Jardy van den Heuvel finishten achterin het veld. Door het – op moment van schrijven – ontbreken van uitslagen is de exacte positie van de Nederlanders niet bekend.

Jardy van den Heuvel had naar eigen zeggen in ieder geval een off-day. ,,Zwemmen is normaal mijn sterkste onderdeel, maar vandaag liep het totaal niet. Het kostte heel veel moeite en ik moest vechten bij de boeien. Daarnaast kreeg ik ook meer zout water binnen dan me lief is. Toen ik op de fiets sprong, vroeg ik me af wat er toch aan mijn benen hing: het leken wel twee betonblokken.”

Van den Heuvel verloor daardoor veel terrein aan het begin van het fietsen. ,,Ik kon niks, maar gelukkig ging het halverwege het fietsen langzaam beter. Met het lopen heb ik nog kunnen pushen, maar ik ben wel achterin het veld geëindigd.”

Van den Heuvel kijkt realistisch terug naar het resultaat: ,,Het is heel simpel, op dit niveau word je keihard afgestraft als je een mindere dag hebt. Er zijn zoveel goede jongens die meedoen, dat je dan achter in het veld eindigt.”

De achtervolgende fietsgroep in Sines. (Foto: 3athlon.nl)