Wat een dag voor Luna de Bruin! De atlete liet al vaker dit jaar zien in een geweldige vorm te verkeren en zojuist bevestigde ze dat nog maar eens met een geweldige overwinning tijdens de Europe Triathlon Junior Cup in Holten. De atlete bleef onder andere de Franse Appoline Foltz (+0:06) en de Franse Anouk Sterkers (+0:15) voor, die respectievelijk tweede en derde werden. Sonja de Koning leverde ook een mooie prestatie: zij behaalde een tiende plaats (+2:01).

Na het zwemonderdeel kwam De Bruin samen met De Koning in een kopgroep van elf atleten terecht. Na het fietsen genoot het groepje al een voorsprong van ongeveer één minuut tot de achtervolgende groep, waardoor De Bruin en De Koning dus al op een goede uitgangspositie aan het lopen begonnen.

Tijdens het afsluitend looponderdeel stierde De Bruin sterk richting de eerste plaats. De atlete noteerde een looptijd van 19:30 minuut en mocht daarmee het eremetaal veiligstellen. Naast Folts en Sterkers, die dus het zilver en brons opeisten, volgde De Koning op een eveneens mooie tiende plaats. De Koning had 21:32 minuut nodig voor het looponderdeel.

Naast De Bruin en De Koning stonden nog vijf andere Nederlandse atleten aan de start vandaag. Aniek Mars pakte een mooie dertiende plek, Merel Veltman werd 22e, Femke Scheepers passeerde de streep met een 23e plaats, Kyanie Blom pakte een 24e plek en tot slot behaalde Meike Regeling een 29e plaats.