Het zijn bewogen weken geweest voor Gustav Iden. Begin oktober won hij het WK Ironman op Kona. Drie weken later zag hij de andere kant van de medaille en viel hij huilend uit tijdens het WK Ironman 70.3 in St. George. Na die grote teleurstelling, inmiddels anderhalve week geleden, hield hij even volledige radiostilte op social media, maar nu is hij terug én duidelijk: laat de Olympische Spelen maar komen.

Afgelopen weekend racete Gustav Iden namelijk de WTCS Bermuda en daar werd hij negende. “Zo leuk om weer terug te zijn bij de mannen van de korte afstand. Na een lange Ironman campagne voelt het geweldig om weer voor punten te racen en top tien te finishen. De weg naar Parijs 2024 is officieel gestart”, kijkt hij alvast vooruit naar de Olympische Spelen

Eerder liet Iden al weten Kona volgend jaar aan zich voorbij te laten gaan. Zijn landgenoot Kristian Blummenfelt, die derde werd op Kona maar het WK Ironman 70.3 won, zal zijn pijlen ook richten op de Olympische Spelen van 2024, maar volgend jaar tevens op Kona terugkeren.