Het was een grote teleurstelling voor Gustav Iden toen hij twee weken terug en daags voor het WK Ironman St. George moest afhaken wegens ziekte, maar de Noor ging meteen op zoek naar een waardig alternatief. Dat alternatief heeft hij nu gevonden; last-minute maakt hij zijn deelname aan Challenge Family The Championship bekend.

“Ik heb heel veel zin om weer te racen op het geweldige terrein van x-bionic sphere. Na een tijdje ziek te zijn geweest, ben ik zeer dankbaar dat Challenge Family me op deze korte termijn de mogelijkheid heeft gegeven om hier te racen. Ik verwacht niet op mijn allerbest te zijn, maar ik kijk alsnog heel erg uit naar het moment om mijn seizoen hier te openen.”

Bij de mannen gaan maar liefst vijftig profatleten van start in de strijd om 100.000 dollar. Zo komt Iden onder andere Frederic Funk, Kyle Smith, Collin Chartier, Miki Taagholt, Pieter Heemeryck en de Nederlanders Youri Keulen en Jorik van Egdom tegen. Bij de vrouwen racen onder andere Lucy Buckingham, Emma Pallant-Browne, Amelia Watkinson, Fenella Langridge, Daniela Bleymehl, Sara Perez Sala en Ashleigh Gentle.

De wedstrijd wordt via een gratis livestream uitgezonden door een samenwerking tussen Challenge Family en de internationale triathlonwebsite Triathlon Today.