Het zal je maar gebeuren: je bent een mooie trail aan het lopen en je wordt ineens aangevallen door een poema. Het overkwam een man in Colorado, die tijdens het hardlopen van achter werd aangevallen door bergleeuw. Tijdens het gevecht dat volgde wist hij zijn eigen leven te redden door de poema te doden.

De anonieme hardloper liep alleen in het Horsetooth Mountain Open Space nabij Fort Collins in Colorado toen hij werd aangevallen. Nadat de man het dier wist te doden is hij zelf naar zijn auto gelopen en naar het ziekenhuis gereden. In het ziekenhuis werden bijtwonden in zijn gezicht, armen en benen vastgesteld.

Parkwachters vonden na controle in het park de dode poema en verschillende spullen van de man. Het dier was rond de 40 kilo en waarschijnlijk nog geen jaar oud. ,,Het gebeurt niet vaak dat mensen worden aangevallen door poema’s. Deze man had pech dat het jachtinstinct van het dier getriggerd werd”, aldus Ty Petersburg, wildmanager van de omgeving. De laatste aanval van een poema in Colorado was in 2016.