Er staan een paar mooie namen op de startlijst van Ironman 70.3 Lanzarote, die dit weekend plaatsvindt: de Duitse Anne Haug en de Deense Daniel Baekkegard, worden als publiekstrekkers en topfavorieten voor de winst beschouwd. Namens Nederland staan Joost Somsen en Daan Schouten aan de start bij de mannen. Bij de dames zal Tessa Kortekaas deelnemen. In onderstaande persconferentie liet Ironman gisteren de wedstrijdspanning alvast oplopen. Al nam Haug enkele weken geleden nog deel aan Challenge Roth, is ze gebrand om deze volgende wedstrijd tot een succes te brengen. Net als Haug is ook de Engelse Nikki Bartlett, die ook aanschoof tijdens de persconferentie, regelmatig op het eiland te vinden. Bartlett heeft er dan ook bijzondere goede herinneringen, want in 2019 won ze Ironman Lanzarote.

Baekkegard is voor het eerst op Lanzarote te vinden. Hij is niet helemaal tevreden over zijn prestatie tijdens het WK Ironman 70.3 in St. George – waar hij derde werd – en grijpt de kans om dit recht te zetten met beide handen aan. Terwijl Somsen enkele weken geleden in Oostenrijk tijdens Ironman 70.3 Zell am See zijn debuut maakte op de halve afstand en dus al wat ervaring op heeft gedaan, start Schouten dit weekend zijn eerste internationale pro race over deze afstand.

Groot nieuws dat ook tijdens de persconferentie naar buiten kwam, is dat Ironman 70.3 Lanzarote in 2022 plaats zal vinden in maart. Daarmee hoopt de organisatie veel atleten richting de eerste grote wedstrijd – van Ironman – op de Europese kalender te trekken.

Je kunt de gehele persconferentie hier terugzien: