De Amerikaanse Holly Lawrence heeft vroeg in het seizoen een bloedvorm te pakken. Zojuist won ze Ironman 70.3 Dubai en dat deed ze op zeer overtuigende wijze: van begin tot eind ging ze solo aan de leiding. Uiteindelijk finishte ze na 4:00:04, daarmee 1:38 voor op nummer twee Anne Haug (DUI) en 9:35 voor op nummer drie Sarah Lewis (GBR)

(tekst gaat verder onder foto)

De vrouwen kort voor de start van Ironman 70.3 Dubai. (Foto: 3athlon.nl)

Waar de mannen om 4.00 uur Nederlandse tijd in het water doken, gingen de vrouwen daar een paar minuten later achteraan. Er was één vrouw die overduidelijk het snelste zwom: na 24:24 kwam Holly Lawrence alweer terug op het droge en daarmee was de Amerikaanse slechts een minuutje langzamer dan de snelste man. Fenella Langridge (GBR) kwam als tweede uit het water en had een achterstand van 1:37 minuut. De Duitse Anne Haug volgde als derde op 2:20 minuut achterstand.

Aanvankelijk leek het Haug die wat tijd goedmaakte tijdens het fietsen, maar het was toch Lawrence die goed wist te handhaven. Na 45 kilometer op de fiets kwam ze als eerste door en had ze zelfs een grotere voorsprong van bijna vijf minuten op Langridge en ook Haug, die op dat moment dus bij elkaar reden. Daar weer twee minuten achter reed een drietal: de Belgische Sara van de Vel, de Britse Sarah Lewis en de Spaanse Judith Corachán Vaquera.

Anne Haug

In het tweede gedeelte van het fietsonderdeel, de laatste 45 kilometer dus, werd de voorsprong van Lawrence alleen maar groter. De Amerikaanse zette met een fietstijd van 2:11:04 dan ook een ijzersterk fietsonderdeel neer. Met bijna zes minuten voorsprong op Haug begon Lawrence aan de afsluitende halve marathon. Langridge mocht haar loopschoenen met een achterstand van 7:43 minuut aantrekken.

Lawrence domineert de race. (Foto: 3athlon.nl)

Tijdens het lopen was het nog wel Haug die aandrong en wat tijd goedmaakte, maar echt gevaarlijk werd het nooit voor Lawrence. De Amerikaanse begon met een grote voorsprong aan het lopen, waardoor ze niet bang hoefde te worden van de paar minuten die Haug dichterbij kwam.

Uiteindelijk liep Lawrence in een tijd van 4:00:04 naar het goud. Haug pakte het zilver in een tijd van 4:01:42. Het brons was uituiendelijk voor Lewis. Zij had 4:09:39 nodig voor de wedstrijd.

Lawrence vol blijdschap na haar winst in Dubai. (Foto: 3athlon.nl)