Nadat hij eerder deze week al een derde plaats behaalde op het WK Winter Duathlon U23, werd Ian Pennekamp zojuist vierde tijdens het WK Winter Triathlon U23 dat in Andorra plaatsvond. De wedstrijd werd gewonnen door de Italiaanse Mattia Tanara in 1:54:31 uur. Danila Egorov greep het zilver (+2:41) en met de Franse Marin Gautier was het podium compleet (+5:33). Pennekamp, die we recent interviewden over zijn debuut op de winter triathlon en duathlon, had 2:01:43 uur nodig voor zijn race.

Atleten moesten vandaag twee keer hardlopen, mountainbiken en langlaufen. In totaal liepen ze 8100 meter, fietsten ze 13,2 kilometer en langlauften ze 12,4 kilometer.

Na de eerste 4050 meter lopen lag Pennekamp nog goed tussen een achtervolgend groepje met daarin zo’n vijf atleten. Voor aanvang van het eerste langlauf onderdeel verloor Pennekamp echter de aansluiting met de Spaanse Daniel Tolosa Aguelo en Italiaanse Mattia Tanara, die op dat moment zij aan zij op kop lagen. Terwijl de rest van de podiumposities nog wat verschoven, ging Tanara daarna vrijuit. Pennekamp bleef net buiten het podium strijden rond een vierde plek en moest uiteindelijk genoegen nemen met de chocolademedaille.

Pesavento wint elite race

De wedstrijd van de elite, die gelijktijdig plaatsvond, werd gewonnen door de Italiaanse Franco Pesavento in 1:48:10 uur. Hij bleef onder andere de Tsjechische Marek Rauchfuss voor (+0:15) en de Russische Evgenii Uliashev (+2:40).

Pennekamp bij aanvang van het tweede fietsonderdeel. (Foto: 3athlon.nl)