Ze had een vervelende smaak van gisteren weg te spoelen – toen voelde ze zich sterk maar viel ze vanwege een lekke band na een kleine 30 kilometer op de fiets uit tijdens het NK Standard Distance.- en dat is vandaag gelukt tijdens The Cave Triathlon: Ilona Eversdijk ging van start tot finish aan de leiding en won met overmacht. 

Eversdijk presteerde geweldig want overall werd ze ook nog eens veertiende. Met een finishtijd van 3:59:20 bleef ze daarnaast onder de barrière van vier uur en gaf ze alle andere vrouwen ruimschoots het nakijken over 1 kilometer zwemmen, 100 kilometer fietsen en 10 kilometer hardlopen. De Belgische Emelie Butseraen finishte na 4:14:32 en Laurien Billen, eveneens Belgisch en derde vrouw, kwam daar elf seconden achter over de finish. Eversdijk was toen dus al ruim een kwartier binnen. 

Bij de mannen was er ook Nederlands succes, al waren de twee snelste mannen Belgisch: Tom Vaelen en Niels Vanhove kwamen als eersten over de streep in respectievelijk 3:26:57 en 3:35:23. Daarachter werd Edwin Dasselaar derde in een tijd 3:38:09.

Foto’s: 3athlon